2010-05-18 Lassan vége...

2010.05.18. 18:13

Tegnap a Bakonyban Kab-hegyen megdőlt az országos szél rekord, 162km/h-s széllökést regisztráltak.

Az özönvízszerű esőnek vége, de az árvízszempontból legveszélyeztetettebb északkeleti régióban további komoly esők lehetnek. A szél ma még viharos lesz, de lassú melegedés kezdődik. A hétvégére már átlagos, 21-26 fokos májusi idő lesz. - írja az Index.

Lássuk mit mutat a Köpönyeg

 

Így az estéhez közeledvén úgy veszem észre a szél némileg csendesedni látszik. Már ideje lesz. Eső szerencsére már nem esett, így a partmenti kisebb utcákból visszavonult a víz. Egy-két háznál látni még, hogy az udvarban víz áll.

Az előző napokban már elkezdték a gallyak, kidőlt fák "eltakarítását" amint a képeken is látszik. Sok nyaralóban még most is ittvannak, mindenki próbálja rendbehozni amit a vihar tönkretett.

Zamárdi-felső felé is jártam, érdekesnek találtam, hogy a Jegenye-térnél levan zárva az  út, nemtudom miért. Vagy csak előző napról kinnt maradt volna a szalag? Lehetséges...

Akkor jöjjenek a szokásos képek (további képek pedig ITT )

Szabadstrand végén eldarabolt "faóriás"

 

 

 

Kiss Ernő utcvégén összegyűjtött faágak

Lenkei utcában sajnos még ilyen látvány fogadott

Ennek a nyaralónak a tulajdonosa meg fog lepődni ha megérkezik. Szerencsére az épületben nem lett kár

A bejegyzés trackback címe:

https://kispapp.blog.hu/api/trackback/id/tr592013433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása