Különösen jó nap/ok... Tegnap kiderült holnap(kedden) délelőtt nem kell jönnöm dolgozni. Csak este 6tól, az meg frankó mert kedden korán végezni szoktunk, olyan fél 10fele. Másnap, szerdán egész nap szabad leszek. Úgy döntöttem a fél napomat pihenéssel töltöm. Végre kialszom magam, filmet nézek, és egész nap döglök. Tegnap nem voltam fennt sokáig éjfél körül elaludtam, reggel mégis úgy ébredtem mint akin átment az úthenger. Persze ilyenkor mindig "csak végezzek egykor egyből jövök le aludni" Ez 90%-ban nem jön be. Mert addigra felébredek, és lejövök netezni vagy találok valami más elfoglaltságot. Ma pakolgattuk az árut ami jött, jövök fel, elkezdi a Patrick van itt neked valami. Hmm?? Totál el is felejtettem. Megjött a csomag amit rendeltem :)) Ez volt fél egykor. Egy előtt pár perccel mondtam hogy megyek, mert így is már a holnapi napra csináltam nekik ezt-azt. A csomag nem volt túl nehéz... megijedtem hogy kifelejtettek valamit. Ha jól néztem 3kg. Mi van benne? Hosszú bringásnadrág, cipő, pedál, nyeregcső, hajtómű.
Németországból rendeltem egy internetes boltból, mert lényegesen, olcsóbban hozzálehet jutni mindenhez mint kis országunkban. (sajnos) Ha a hétvégét nem számolom bele, a pénz megérkezésétől számolva két napon belűl ért ide DHL-lel. Teljesen rendbevan. Pirospont!

Sorry a nem bringás olvasóknak!!! Csomagolásért is dícséret jár, szépen papírral kitömött volt a karton, hogy még véletlenül se sérüljön semmi. Ezen felül még minden "pattogós" zacsiba volt betekerve. Először a cipőt próbáltam fel, kicsit paráztam a méretezés miatt, de reménykedtem benne, hogy jó lesz. Shimano cipőből eggyel nagyobb kell mint sima cipőből. Ez alapján 43-ast hozattam. Jól néz ki, baromi kemény a talpa, bringázni tökéletes. Gyalogolni meg csak ott ahol muszáj benne, hegynek felfele, azért van a stopli :) Aztán a nadrág, azt tippre rendeltem M-eset. Szerencsére az is jó, egy nagyon picit lehetne nagyobb, de inkább ilyen legyen mint lógós stb... Nyeregcső is nagyon szép, eléggé lefaragták a súlyát ahhoz képest hogy 400mm-es. Hajtómű is csodás. Na egyszóval megvagyok elégedve :) Következő lépés? Tudom hülye gramm mánia. Téptem fel a konyhára, és mindent rá a mérlegre :D

Akkor menjünk sorba

FC-M 770 hajtómű gyári adat 860g, saját mérés 866g a középcsapágyon rajta volt a fólia meg a két műanyag gyűrű amit nem feltétlenül kell használni úgyhogy az eltérés minimális 1-2-3g maximum. Helyes! Általában mindig lefele csalnak a gyártók.

Pedál PDM-540 gyárilag 352g, saját mérés megegyezik vele. Megforgattam vagy utána kell állítani vagy még nincs összekopva.

Nyeregcső Funn Works N-Light gyári adat szerint 190g, mérésem szerint 194g, ami azért tér el kicsivel a gyári adattól mert a nyeregpálca helyén két darab kis fapálca van. Hogy ez mennyi, az jó kérdés, nincs imbuszkulcsom hogy kiszabadítsam. Bizony bizony milyen dolog hogy nem hordok magamnál :) A konkrét nyeregbefogató rész annyira nem tetszik, de az összhatás annyira nem rossz. És könyebb mint a Ritchey WCS! Meg még sok másik.

Érdekesség képpen az árakról. Ha az ebike-kal vetem össze az árakat sprólotam 20.000Forintot. Úgy, hogy a nyeregcsövet, és a nadrágot átszámoltam EUR-ból, és úgy adtam hozzá mert ilyet nem lehet itthon kapni :))

Végezetül pedig 1-2 kép a kibontott cumóról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kispapp.blog.hu/api/trackback/id/tr671859667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monsterhumster (törölt) 2010.03.22. 18:00:13

Pedálon ne állíts, jó az gyárilag :)

Monsterhumster (törölt) 2010.03.22. 18:48:28

Ja meg már csak 23 nap :)

Gyorsan eltelt :) Cuccokat aggasd fel a bringára, hazajössz, tekerünk :D

Kispapp 2010.03.22. 22:33:45

Áhá, ok, mondjuk ha úgy vannak beállítva mint a gyári agyak akkor... :S

Szerintem azzal fogom kezdeni a második napomat hogy rápakolom a cuccokat a bringára :) Tavaly óta annyira nem változott sokminden rajta, csak a nyeregcső, nyereg, kormány, pedál, hajtómű, kerék, fék, hátsóváltó, gumik, szarv... Ami maradt az a váz, stucni, elsőváltó... ja meg a tulaj :))
süti beállítások módosítása